80 jaar vrijheid

In september 2024 is het 80 jaar geleden dat de gemeentes Valkenswaard en Waalre bevrijd werden tijdens operatie Market Garden. Beide gemeentes speelden een grote rol tijdens deze operatie. Als stichting vinden we het daarom ook belangrijk dat er in september groots herdacht wordt.

Als stichting zijn we al lange tijd bezig met verschillende projecten voor september 2024. Het is erg belangrijk om deze projecten onder een groot publiek te verspreiden en daarom willen wij u op deze pagina op de hoogte houden van de projecten waar we mee bezig zijn. 

Als u meer wil lezen over de projecten van de stichting, druk dan op de afbeelding rechts van de tekst!

September 2024

2024 staat in het teken van de 80-jarige bevrijding van Valkenswaard en Waalre. Niet alleen deze gemeentes maar ook vele andere gemeentes in Nederland

Lees verder

September 2023

September staat voor de gemeentes Valkenswaard en Waalre in het teken van de bevrijding. Dit jaar zijn de gemeentes 79 jaar geleden bevrijd en

Lees verder

Het donderde in de lucht

Stichting Erfgoed 40-45 heeft in het verleden meerdere boeken uitgebracht en komt nu met een nieuw boek over de luchtoorlogsgeschiedenis van Valkenswaard en Waalre.

Lees verder

Volgt u ons al op Facebook?

Op onze facebook pagina houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de stichting!