Naam:                               Stephanus Hendricus Leonardus Theunissen

Geboorte datum:            19-08-1918
Geboorte plaats:             Valkenswaard

Sterfdatum:                      03-05-1943
Plaats van overlijden:    Oberndorf, Dld.

Stephanus woonde gedurende de oorlog op Timmereind nr.6 in Waalre. Hij was sigarenmaker van beroep en door de oorlog had de sigaren industrie het moeilijk. Veel sigarenmakers uit de regio werden door de Duitsers al snel ingezet voor de Arbeitseinsatz.
Veel van deze regionale sigarenmakers werden te werk gesteld in de Mauser fabrieken in Oberndorf, Duitsland. Mauser was een grote wapenfabrikant die het Duitse leger voorzag van geweren en ander materiaal. Dit maakte de fabrieken tot lonende doelen voor geallieerde bombardementen.

De omstandigheden in de arbeiderskampen waren soms erbarmelijk en er braken geregeld ziektes uit zoals de tyfus. Vermoedelijk is ook Stephanus aan een ziekte bezweken. Op 19 augustus 1950 werd zijn graf overgebracht naar Waalre. In 1960 komt er een brief van de oorlogsgraven stichting dat de grafrechten gaan vervallen. Omdat het graf word gezien als een oorlogsslachtoffer kunnen de grafrechten overgenomen worden als het graf verplaatst zou worden naar het ereveld in Loenen. Blijkbaar is dit niet gebeurt omdat het graf zich heden nog steeds in Waalre bevind. Stephanus ligt begraven op de R.K. Begraafplaats St Willibrordus.