Leden van de stichting zijn betrokken geweest bij de publicatie van de volgende boeken:

Aalst-Waalre in Oorlogstijd

De weg naar Valkenswaard

De stichting verzorgd lezingen op scholen, buurthuizen en bedrijven. We organiseren exposities en static shows om de geschiedenis meer bekendheid te geven. Hiermee zorgen we dat de bevrijders niet vergeten worden

Boeken

Educatie

De stichting beheert het Valkenswaard War Cemetery Adoptie Programma. Dit programma stimuleert de betrokkenheid van de lokale bevolking met de militaire begraafplaats.

VWCAP

De stichting zoekt constant naar nabestaande van veteranen en gesneuvelde. Vaak kunnen wij de nabestaande voorzien van informatie over hun familie lid. We sturen hen de laatste informatie van evenementen.

Contacten van nabestaande

De stichting is als mogelijk is bij iedere herdenking op de militaire begraafplaats in Valkenswaard aanwezig. Foto’s en verslagen van deze evenementen worden gedeeld via facebook en direct met nabestaande.

Herdenkingen

We doen veel onderzoek naar gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog in onze regio. Dit onderzoek vind plaats in archieven en te velden.

Veldwerk en onderzoek

Leden van de stichting organiseren of vergezellen verschillende battlefield tours. De hoofd focus ligt op de regio Valkenswaard. Soms doen we andere battlefield tours op verzoek.

Battlefield tours

Home - Leden - Projecten - Adoptie - Militaire begraafplaats Valkenswaard - Evenementen